Mozaik Pločica

Više kategorija

Kada dizajnirate kuhinje, kupaonice, praonice rublja, wellness prostore, bazene itd., imate velik broj mogućnosti prilikom odabira pravih pločica za pod i zid. Jedna od njih je upotreba mozaičnih pločica.

Prednosti mozaičnih pločica

Mozaične pločice nisu praktične samo za oblaganje vlažnih prostorija poput kupaonica, wellness područja, itd. dostupan u mnogo različitih izvedbi i stoga vrlo korisno za upotrebu. Osim toga, mozaične pločice također se mogu koristiti posebno za kreativan dizajn soba. Uz pomoć mozaičkih pločica možete dočarati zanimljive motive i slike na zidovima i podovima i dati sobi jedinstveni izgled.

Drvene mozaične pločice

Treba li izgledati u svojoj sobi jedinstveno i možda čak i malo rustikalni, tada ste dobro odabrali odabir pločica izrađenih od drvenog mozaika. Drvene mozaik pločice dostupne su u različitim izvedbama. Na primjer, u uskom remenom, kvadratnom ili pravokutnom. Različite površine poput kokosa, dasaka za brodove ili kokosovog karamela daju raznolikost u dizajnu soba.

Stakleni mozaik

Bilo elegantniji ili smiješniji, imate mnogo mogućnosti dizajna sa staklenim mozaikom pločice. Pločice su dostupne u mnogim bojama i izvedbama. Bilo u zelenoj, žutoj, crvenoj, plavoj ili drugoj boji, staklenim mozaikom na zidovima i podovima možete postaviti sjajne vizualne naglaske. Naručite jednobojne mozaične pločice, mozaične pločice s prugastim izgledom, a također birajte između različitih oblika poput mozaika s okruglim gumbima, vintage mozaika u obliku 6 ugla ili mozaika u obliku šljunka.

Keramički mozaik

< p> Keramički mozaik također se može izvrsno koristiti za dekorativni dizajn zidova i podova u širokom rasponu područja. I ovdje imate širok raspon mogućnosti za odabir boja. Odaberite prigušene smeđe tonove, bijele, sive ili crne ili šarene modele poput crvene ili kraljevsko plave. A površine se također mogu razlikovati od keramičkih mozaika. Odlučite se za sjajne, zlatne, mat površine i jedan od različitih oblika poput ovalnog, pravokutnog, kvadratnog ili šesterokuta.

Mozaik od prirodnog kamena

Mozaik od prirodnog kamena također je popularna varijanta za polaganje na podovima ili zidovima. Ovdje se uglavnom koriste materijali poput bazalta, granita, škriljevca ili mramora. Pločice izrađene od prirodnog kamena mogu se koristiti na razne načine i mogu se koristiti za interijere, kao i za dekorativni dizajn zidova i fasada, jer je njihova struktura vrlo robusna. Ove podne i zidne pločice također su vrlo varijabilne u dizajnu. Dostupni su u kvadratnim i pravokutnim oblicima, u obliku šljunka i okruglom dizajnu ili u prirodnijem izgledu kamena od kamenoloma.

Samoljepljivi mozaik

Ne baš kao vješti kućni radnici koji cijene lijep dizajn u kupaonicama, kuhinjama i sanitarnim prostorijama, preporučuje se uporaba samoljepljivog mozaika. Te se mozaične pločice lijepe na prostirke i mogu se položiti na zidove ili podove u nekoliko jednostavnih koraka. Za polaganje nije potrebno posebno ljepilo ili slično. Također možete odabrati niz dizajna za samoljepljive mozaik pločice. To također uključuje materijale poput trakastog mozaika, metalnog mozaika ili staklenog mozaika.

Mozaik od porculanskog kamena

Ovu vrstu mozaičnih pločica odlikuju posebno robusne značajke. Površina je izuzetno otporna na ogrebotine, a struktura pločice je posebno izdržljiva. Bilo da ste ostakljeni, uglačanog izgleda ili s uzorkom, s porculanskim kamenom, također imate mnogo mogućnosti. Oni se kreću od trakasti mozaika do četvrtastih do pravokutnih oblika. Izaberite između različitih oblika i boja.


Mozaične pločice općenito su vrlo popularne na podu, kao i na zidovima kupaonica i kuhinja. Posebno mozaične pločice, koje se zbog svog modernog i raznolikog izgleda savršeno uklapaju u suvremene sobe, danas su vrlo popularne i ukrašavaju brojne podove ili zidove. Mozaične pločice dostupne su u raznim prezentacijama, od jednostavnih do šarenih ili još više u starijem stilu.

Pomoću njih se mogu stvoriti izvrsni motivi poda i zida, što proizvođač ili proizvođač već može odrediti individualno stvorena. Mozaične pločice same su po sebi klasifikacija normalnih pločica u kojima su elementi obično nešto manji. Ni elementi se ne moraju nužno optički podudarati. Šareni izgled ili veliki motivi pojedinih elemenata pločica simboliziraju ove pločice.