Keramički Mozaik

Više kategorija


Keramički mozaik se ne mora skrivati ​​s nama.

Idealan za: kuhinju, kupaonicu, wellness prostore, sanitarne prostorije. Mozaik izrađen od novih keramičkih osnovnih materijala čiji su materijali nemetalni. Ovdje se koriste anorganske tvari. Dostupno u svježim i okrepljujućim bojama.

Stari stil s novim sirovinama - keramički mozaik

Stari Rimljani i Grci koristili su slikarsku tehniku ​​mozaika. Na umjetničkim slikama, od kojih su neke i danas vrlo dobro očuvane, stvoreno je cjelovito umjetničko djelo sa šarenim pločicama. Teme su često bile iz svakodnevnog života ili su govorile o herojskim djelima i bitkama. Mozaik se bez problema pronašao u modernom stanu: pad cijena uslijed velike potražnje, modernih i jeftinih tehnologija te novih, inovativnih materijala učinili su mozaik pločicama pristupačnim za sva kućanstva. Keramičkim mozaikom stara tehnologija doživljava nove aspekte.

Obojene pločice - novi trend u kući

Da bi se stvorile umjetničke slike poput antike, potrebni su talentirani geniji iz područja zanata i umjetnosti. Suvremeni keramički mozaik teško podsjeća na klasično slikarstvo, ali ispunjava nove aspekte dizajna. Zanosni kontrasti i različite površine pružaju raznolike mogućnosti da iz svake sobe izvučete najbolje. Danas industrija uzima u obzir i praktične zahtjeve. Tako se proizvode određene keramičke mozaične pločice s protukliznim učinkom. Keramički mozaik kombinira estetske i svakodnevne zahtjeve mnogih površina. Bilo da je to kada, tuš kabina, umivaonik ili WC, keramički mozaik s višeslojnim pločicama u različitim veličinama i bojama nudi neograničene mogućnosti dizajna.

Keramičke pločice od mozaika

Osnovni materijal keramičkih mozaičnih pločica su anorganski, nemetalni materijali poput kamena, kamena, zemljane posude, a također i porculanske komponente. Oni se obrađuju, s obzirom na početni oblik željenih pločica, premazuju, suše i peku. Na kraju su pločice ostakljene kako bi bile još otpornije i vodonepropusnije. Za keramički mozaik koriste se različite boje. Možete slobodno razvijati vlastite ideje o gotovom keramičkom mozaiku.

Oblici i površine

Pločice za keramički mozaik izrađene su u različitim oblicima zbog različitih površina na koje su pričvršćene. Razlikuju se takozvani mozaik s gumbima s okruglim pločicama, za zaobljene i zaobljene površine, i klasični kvadratni keramički mozaik. Za poseban efekt mogu se kombinirati različite veličine. Klasične kombinacije odvijaju se u dvije osnovne boje i imaju posebno lijep, minimalistički učinak. Za pojedinačni keramički mozaik postoje i posebni oblici koji se razlikuju od kvadratnih dimenzija.
Keramičke mozaične pločice prodaju se pojedinačno ili u mreži. Kao mrežna verzija, pojedinačne pločice vise zajedno na podnožju, pričvršćuju se na zid kao cjelina i na kraju žbukaju. Keramički mozaik može se koristiti u svim sobama, bilo kao higijenska površina u kupaonici, stilski pod u kuhinji ili kao keramički mozaik za zidne površine, postižu svoj učinak svugdje.

Keramičke mozaične pločice - ponekad je teško odabrati

S toliko mogućnosti ponekad se postavlja pitanje je li klasični dvobojni dizajn ljepši od svježe varijante s nekoliko boja. Učinci različitih pločica u boji mogu se naslutiti u mnogim primjerima dizajna. Ako je išta nejasno, pomaže lijepiti obojene bilješke na željenu površinu i ostaviti ih tamo nekoliko dana. Nakon nekoliko kombinacija sigurno je koja je varijanta najljepša, a koja dosadna nakon kratkog vremena.