Mozaik Pločice Mix

Više kategorija


Mozaične pločice se miješaju

Mozaik je bio izuzetno popularan oblik umjetničkog uređenja interijera čak i u antička vremena. Brojna takva djela obojenog kamenja poznata su nam iz Pompeja i drugih arheoloških nalazišta. Izdržali su test vremena bolje od ostalih umjetničkih djela koje je stvorio čovjek. Mozaik izrađen od pločica uvijek odiše vrijednošću. Na primjer, mozaična mješavina stakla i mramora ili mješavina materijala prirodnog kamena i staklenog kamena stvara uzbudljive površinske strukture i daje sobi toplinu i individualnost. Mozaici pločica ukras su za široku paletu soba. Nisu idealni samo za kupaonice i kuhinje, već i za dnevne sobe, urede te unutarnje i vanjske prostore svih vrsta.

Izvanredna mješavina mozaika za individualni dizajn sobe

Mješavina materijala pločica može se sastaviti vrlo različito. Kombinacija vrlo različitih materijala uvijek rezultira izvanrednim površinama. Na primjer, mozaik izrađen od žutog prirodnog kamena i metala boje bakra izgleda prirodno, zagrijavajuće, a opet i avangardno. S druge strane, mozaik izrađen od svijetlosivog prirodnog kamena i staklenih pločica u vrlo različitim plavim nijansama odiše svježinom neba i mora. Moguće kombinacije su raznolike i uvijek jedinstvene. Područja primjene ovog lijepog i visokokvalitetnog dizajna zidova također su. Oblici pločica također nude različite mogućnosti dizajna. Profili pločica, završni profili i podni profili osiguravaju da se takva mješavina mozaika može primijeniti na raznim mjestima. Zahvaljujući posebnim vodilicama za pločice ili nosačima stuba, pločice koje se postavljaju na prostirke mogu se trajno i stabilno pričvrstiti na neobična mjesta. Inače, riječ mozaik dolazi od latinske riječi musaicum. U prenesenom smislu to znači "djelo stvoreno za muze". Kada odabirete vlastiti zidni ili podni mozaik, uvijek biste trebali raditi kreativno i glazbeno.

Uzbudljiva kombinacija materijala za različita područja i prostorije

Uzbudljivo lijepe kombinacije materijala i oblika pogodne su za vrlo različita područja i prostorije. Mix efekt pretvara svaku tako dizajniranu površinu u nešto vrlo posebno. Popločano područje od malih, tamnih, gotovo crnih kvadrata prirodnog kamena, na primjer, vizualno se olabavlja uvođenjem crvenih staklenih pločica. Crveni stakleni kvadrati postavljaju svjetlosne efekte i stvaraju efekt umjetničkog djela. Mozaik u kojem su staklene i metalne pločice u boji zlata različitih veličina međusobno kombinirane također izgleda vrlo elegantno. Opcije kombinacije vrlo su raznolike i pri odabiru možete pustiti vlastitu kreativnost na slobodu. Postoje i vrlo različiti oblici pločica. Osim kvadratnih i pravokutnih oblika različitih veličina, možete pronaći i šesterokutne i ovalne pločice. Šesterokutne podne ili zidne pločice stvaraju izgled saća. Jedinstvene su i ovalne pločice koje pokrivaju pod ili zid poput ispranih i poliranih riječnih oblutaka. Materijal koji se koristi za pločice kreće se od klasične keramike, kamena, stakla, porculanskog kamena i metala do drveta.

Mozaikom možete dizajnirati sobe pojedinačno

Oblici i kombinacija materijala maštovito dizajniranih prostirki za pločice omogućuju individualno oblikovanje soba. Polaganje i pričvršćivanje prostirki je jednostavno, a mogu ga raditi i laici. Kombinacija materijala uvijek je inspirativna i daje sobi svoj vlastiti karakter. Mješavina mozaika daje raznolikosti prostorija živost koju nije moguće postići obojenim ili tapetiranim zidovima. Uz kombinaciju mozaika odaberite između kombinacija stakla, prirodnog kamena, metala ili finog kamena kako biste od svoja četiri zida napravili nešto zaista posebno. Prirodni materijali takvog mozaika izvrsno se slažu s drvenim i kamenim podovima, a također i sa tepisima. Možete vizualno proširiti sobe ili stvoriti posebna mjesta i niše. Površine mozaika mogu se dobro i jednostavno očistiti vlažnom krpom. Takva mješavina mozaika također je izdržljiva i otporna u sanitarnim prostorijama ili kuhinjama. Kombinacijom materijala možete stvoriti svoju vlastitu, egzotičnu atmosferu u dnevnim sobama. Ovisno o vrsti mozaika, atmosfera koja se stvara na ovaj način može biti mediteranska, rustikalna ili od jednostavne do hladne elegancije.