Mozak Prirodni Kamen

Više kategorija

Mozaik pločice od prirodnog kamena

Još u davna vremena mozaik od prirodnog kamena i pločice koristili su se za vješto oblikovanje površina u hramovima ili na drugim predmetima. U to se vrijeme mramor lomio i pojedinačno nanosio na površinu za obradu. Danas se materijal za mozaik od prirodnog kamena ili pločice dobiva postupkom rezanja vodenim mlazom. Ovaj postupak je računalno kontroliran i stoga je apsolutno precizan i nježan prema materijalu. Na mnogim mjestima mozaik od prirodnog kamena lijepi se na takozvane prostirke i konačno nudi kao gotove pločice.

I danas se mramor još uvijek nudi kao mozaik od prirodnog kamena ili kao pločica.

Ali u trgovinama su dostupni i drugi materijali: Starinski mramor, bazalt, granit, vapnenac, kvarcit, škriljevac ili sedra. Kod antiknog mramora vrlina je stvorena iz nužde, budući da je mramor relativno mekan materijal i često ima površinska oštećenja, oni su namjerno tretirani. Kao rezultat, ove pločice i dijelovi u mozaiku optike od prirodnog kamena jednostavni su za njegu i neosjetljivi su.
Bazalt je vulkanska efluentna stijena i nastaje tankom tekućom lavom koja se brzo hladi. Bazalt je dostupan u različitim nijansama sive, a često je dostupan kao podna obloga kao pločice ili kao mozaik od prirodnog kamena. Mozaik pločice ili prirodnog kamena oličenje je vrlo tvrdog materijala. Granit se formira od feldspata i kvarca i stoga je jedna od magmatskih stijena. Boja Granita stvara se obogaćivanjem raznim mineralima.
Vapnenac je također pogodan za mozaike i pločice od prirodnog kamena ove vrste. Poput mramora, ima relativno mekanu strukturu, ali se razlikuje u mat površini.
Kvarcit je tvrdi prirodni materijal i idealan je kao pločice i mozaik od prirodnog kamena na otvorenom jer je vrlo otporan na utjecaje okoliša. Škriljevac je jedna od sedimentnih stijena koje imaju izvrsna pukotinska svojstva. Stoga su vrlo pogodni i kao pločice od prirodnog kamena i mozaik od prirodnog kamena . U ovoj se zemlji često koriste u dizajnu krova i fasada. Travertin ili sedreni mramor je vapnenac koji je djelomično porozan i prošaran šupljinama.
Za obradu mozaik od prirodnog kamena ili pločice pune se ili se često koriste neobrađeni u južnim zemljama.

Načini obrade površina pojedinih materijala složeni su:

površina se može polirati, izbrusiti ili obrusiti. Mozaik od prirodnog kamena ili pločice se dalje obrađuju. Mozaik od prirodnog kamena dostupan je u najrazličitijim oblicima: kvadratni, pravokutni, kao mozaik od prirodnog kamena ili kao gotove pločice u motivima remena, štapića ili osmerokuta. U svakom slučaju, prilikom postavljanja većih površina mozaikom ili pločicama od prirodnog kamena, trebate potražiti stručnu pomoć kako biste nadoknadili neravnine na podu. Mozaik od prirodnog kamena poseban je po raznolikosti i dizajnu, a izuzetno se razlikuje po materijalu i obliku. Idealno za: sve dnevne sobe, interijere, poslovne prostore, sanitarne prostorije. Stoga su mogućnosti ukrašavanja također neograničene. Ovdje su zastupljeni antikni mramorni i sedreni mozaici. Kao i izvanredni mozaici od mramora ili vapnenca, koje možete postaviti kao podne ili zidne pločice.