Zidne Pločice Kalibrirane

Zidne Pločica Meyrin 30x60cm

Zidne Pločica Meyrin 30x60cm

280,40 kn za paket*

Listello Meyrin Mokka 3x60cm

Listello Meyrin Mokka 3x60cm

62,70 kn za umjetnost*

Listello Meyrin Antracit 3x60cm

Listello Meyrin Antracit 3x60cm

62,70 kn za umjetnost*

Zidne Pločica Fashion 25x75cm

Zidne Pločica Fashion 25x75cm

200,10 kn za paket*


Zidne pločice kalibrirane

Zidne pločice iz internetske trgovine prikladan su i ugodan način kupnje pločica. Kupnja se obavlja neovisno o radnom vremenu, a kupnja se može obaviti i vikendom ili praznikom. Zatim se pločice prikladno i povoljno dostavljaju na željenu adresu isporuke. Nudimo vam široku paletu pločica i specifičnih zidnih pločica. Našim asortimanom proizvoda možete postići bilo koji rezultat koji se može primijeniti u sektoru pločica. Postoji vrlo velik izbor različitih varijanti za zidne pločice. Jedna inačica zidnih pločica naziva se kalibrirana. Što konkretno znači kada su zidne pločice kalibrirane i što proizlazi iz ovog svojstva? Rub takvih zidnih pločica je kalibriran. To znači da ove pločice omogućuju posebno uske spojeve i da se, "kalibriranim" zidnim pločicama, može postići vrlo ravan uzorak polaganja, što zauzvrat daje sobama moderan i prostran karakter - bez narušavanja širokih zglobova. Ova tehnika polaganja s malim spojevima omogućena kalibriranim pločicama izgleda ugodno moderno i tako se uklapa u moderan stil života.

Kako se kalibriraju zidne pločice i koje su prednosti kalibracije?

Tehnologiju kalibriranja zidnih pločica lako je razumjeti, ali uključuje složen postupak obrade. Ako su zidne pločice kalibrirane, tada se zidne pločice izrezuju na određenu veličinu - koja je također poznata i kao proizvodna veličina - nakon odgovarajućeg postupka pečenja. To daje zidnim pločicama ravne rubove od 90 stupnjeva. Ako su zidne pločice kalibrirane, moguće je postaviti ove pločice gotovo neprimjetno. Ako se zidne pločice koriste kalibrirano, tada je širina spoja od tri mm pri postavljanju zidnih pločica već vrlo velika. Nerijetko je slučaj da su širine fuga od 1,5 do dva milimetra dovoljne pri polaganju ako su pločice kalibrirane. Kad su zidne pločice kalibrirane, izgledaju više kao jedan komad, što znači da takav zid pločica čini da se cijela soba čini većom i prostranijom, budući da zidna pločica, kalibrirana, čini jednoliko cjelokupno područje. Sljedeća praktična nuspojava kod kalibracije zidnih pločica je ta što vrlo uski spojevi znače da popločani zid zahtijeva znatno manje održavanja od zidne pločice, koji nije baždaren i stoga zahtijeva veći spoj. To znači da su zidne pločice kad su kalibrirane vrlo lijepo i higijensko rješenje, posebno u kupaonicama. U vlažnim prostorijama vrlo brzo se u zglobovima pločica razvijaju naslage plijesni. To se može izbjeći ili barem smanjiti vrlo malim spojem - kao što je slučaj s kalibriranim zidnim pločicama.

Postoje li nedostaci ako su zidne pločice kalibrirane?

Ako se koriste zidne pločice koje su kalibrirane, moraju se postaviti vrlo precizno zbog vrlo malih spojeva. Pogotovo na većim površinama, kalibrirane pločice brzo rezultiraju nečistim i ne baš glatkim uzorkom ugradnje ako se ne postavljaju apsolutno profesionalno i ispravno. Čak i najmanje neravnine tijekom polaganja znače da su spojevi pločica minimalno jedan iznad drugog. Učinak velike površine tada se brzo poništava. Dakle, ako se koriste zidne pločice koje su kalibrirane, svakako vrijedi angažirati stručnjaka za polaganje kako bi se postigao stvarno savršen i zadovoljavajući rezultat.