Zidne Pločice Nekalibrirane

nekalibrirani zidne pločice koriste se svugdje gdje nije potrebna točna veličina fuge pločica koje se postavljaju. Nekalibrirana zidna pločica obično ima ukosnicu, što čini da se ionako široki spoj čini još širim. Nekalibrirane zidne pločice dolaze u mnogo različitih varijacija, veličina i dizajna.






Zidne pločice nisu kalibrirane

Bez obzira radi li se o redizajniranju ili modernizaciji kupaonice, gostinjskog WC-a, kuhinje ili nekih soba u vlastitom apartmanu: bez zidnih pločica ne možete. Jer činjenica je da zidne pločice ne samo da nude puno što se tiče izgleda, već nude i neke prednosti u pogledu funkcionalnosti i čvrstoće. Pogotovo kada zidne pločice nisu kalibrirane, kupac koristi na poseban način. Jer ako nisu kalibrirani, kvaliteta govori sama za sebe. Ali što znači ako pločice nisu kalibrirane?

Zidne pločice nisu kalibrirane - mnoge prednosti za privatne i poslovne prostore

Kada se spomene kalibracija pločica, to znači da su odgovarajući dijelovi dovedeni do precizne veličine. U osnovi, gotovo sve pločice imaju definiranu dimenziju, pri čemu se mora uzeti u obzir da je sama sirovina prirodna tvar. Kao rezultat, zauzvrat, može se pretpostaviti da se u jednom ili drugom trenutku mogu očekivati ​​određena odstupanja s obzirom na dimenzije. Ako kupac unaprijed odluči kupiti kalibrirane pločice, naravno, odstupanja u dimenzijama su isključena.

Zidne pločice - nisu kalibrirane: prednosti i nedostaci

Tijekom postupka kalibracije pločice se izrezuju na točnu veličinu tek nakon pečenja, tako da nakon toga ne samo da imaju savršeno ravne rubove, već su gotovo u potpunosti isključena odstupanja u dimenzijama.
Zidne pločice koje nisu baždarene stoga ponekad imaju manja ili - ovisno o dobavljaču ili kvalitativnoj prirodi - veća odstupanja u dimenzijama, što na kraju pozitivno utječe na troškove nabave. Prilikom pričvršćivanja zidnih pločica koje nisu kalibrirane, zasigurno je potrebna dodatna osjetljivost kako bi se osigurala najveća moguća točnost postavljanja. Također treba imati na umu da se polaganje zidnih pločica, ako nisu kalibrirane, može pokazati malo zahtjevnijim i zamornijim. Samo iskusni stručnjaci trebaju postavljati zidne pločice koje nisu baždarene, pod uvjetom da se od samog početka želi apsolutno savršenstvo.

Ako zidne pločice nisu kalibrirane, ušteda cijene nije uvijek zajamčena ...

Ako zidne pločice nisu kalibrirane, iskustvo pokazuje da ih je malo jeftinije kupiti, ali s druge strane, stručnjaku obično treba malo više vremena prilikom polaganja pločica. Ovaj dodatni napor naravno ide na štetu klijenta, tako da s obzirom na zidne pločice koje nisu kalibrirane, uvijek ima smisla nanijeti crvenu olovku unaprijed s najvećom preciznošću. Za razliku od zidnih pločica koje nisu baždarene, kalibrirane pločice nude veliku prednost u pogledu ukupnog izgleda predmetne sobe. Duljina ruba, koja je uvijek egzaktna, uvijek je ista, tako da uzorak spoja postaje jednoličan i, kao rezultat, napor oko ugradnje i, na kraju, ali ne najmanje važno, napor održavanja može se višestruko smanjiti.
U principu je uvijek stvar prosudbe hoćete li odabrati zidne pločice koje nisu baždarene. Moderne zidne pločice koje nisu kalibrirane doista mogu izvrsno upadati u oči u prostorima u kojima nije nužno potrebno maksimalno savršenstvo.